۲۵ شهریور ۱۳۹۵

عربستان از چین پهپاد رزمی می‌خرد.
عربستان سعودی قراردادی با شرکت چینی "چنگ‌دو" برای خرید تعداد نامشخصی پهپاد رزمی امضا کرده است. آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر و ناشفاف بودن دولت در عربستان از فروش پهپاد به این کشور خودداری کرده است.
رسانه‌های عربستان سعودی اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر اعلام کردند که دولت این کشور قراردادی با یک شرکت چینی برای خرید پهپادهای جنگی امضا کرده است.
پهپاد مدل Pterodactyl از روی الگوی آمریکایی‌اش ساخته شده اما حسگرها یا سنسورهایش به دقت مدل آمریکایی نیستند. سایت "دیلی بیست" در تحلیلی که در این باره نوشته متذکر شده که این می‌تواند بدان معنا باشد که در ردیابی این پهپادها به دنبال شورشیان و شبه‌نظامیان ممکن است انسان‌های بیگناه هم کشته شوند.
نویسنده دیلی ‌بیست سپس به عراق استناد کرده و نوشته دولت این کشور در سال ۲۰۱۵ پهپاد کشنده مدل CH-4 از چین خریداری کرد. در یکی از اولین ماموریت‌های این پهپادها علیه کسانی که مظنون به همکاری با گروه "دولت اسلامی" (داعش) بودند، این پهپادها ۹ نفر از نیروهای دولتی عراق را به اشتباه کشتند و ۱۴ نفر دیگر را زخمی کردند.
ریاض قصد دارد با کمک پهپادهای چینی هدف‌گیری‌هایش را در یمن دقت بیشتری ببخشد. اما روبات‌های رزمی همیشه "اخلاقی‌تر" از نیروی هوایی انسانی عمل نمی‌کنند. آنها حتی می‌توانند نتایج معکوس داشته باشند.
امکان پروازهای طولانی از چند ساعت تا چند روز بدون نیاز به خلبان می‌تواند اطلاعات باارزشی را در اختیار فرماندهان نظامی قرار دهد اما در جایی که آنها باید میان جنگجویان و شهروندان غیرنظامی تفاوت قائل شوند دیگر تکنولوژی کمک چندانی نخواهد کرد.
آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر به عربستان پهپاد نمی‌فروشد
عربستان سعودی از حداقل شش سال پیش قصد خرید روبات‌های جنگی را داشت. در فوریه ۲۰۱۰ سفیر وقت آمریکا در عربستان سعودی با شاهزاده خالد بن سلطان معاون وزیر دفاع عربستان ملاقات و درباره اطلاعات ماهواره‌ای گفت‌وگو کرد.
در این دیدار سفیر آمریکا تاکید کرد که آمریکا نگران آن است که عربستان سعودی با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای به یمن حمله کند بدون آنکه کاملا به قوانین مربوط به مناطق جنگی در حین عملیات نظامی پایبند بماند، به خصوص درباره کشته شدن غیرنظامیان در اثر این حملات.
* ایالات متحده بر اساس سیاست خود از فروش پهپاد جنگنده به عربستان خودداری کرد.
 بر اساس بیانیه‌ای که در سال ۲۰۱۵ از سوی وزارت خارجه آمریکا صادر شد، خریداران هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا باید از این سیستم در چارچوب قوانین بین‌المللی استفاده کنند که شامل قوانین بشردوستانه و قوانین بین‌المللی حقوق بشر می‌شود.
این در حالی است که از نظر ایالات متحده، عربستان سعودی این چارچوب‌ها را رعایت نمی‌کند.
 وزارت خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود تصریح کرد که قوانین عربستان درباره زنان تبعیض‌آمیز است و خشونت علیه زنان را ترویج می‌کند. در زمینه قاچاق انسان، جنایات سازمان‌یافته و نقض حقوق بشر از سوی ماموران امنیتی و نظامی نیز عربستان در جایگاه بدی قرار دارد. ناشفاف بودن حکومت نیز باعث می‌شود که سازمان‌های مستقل حقوق بشری نتوانند به درستی گزارش‌هایشان را تهیه کنند.
کوتاه شده از: D W