۰۷ مرداد ۱۳۹۵

نیروهای امنیتی این کودکان را از طریق شکنجه و دیگر روش‌های غیرانسانی، تحقیرآمیز و ظالمانه وادار به اعتراف و دادن اطلاعات کرده و یا به عنوان مجازات آنها را شکنجه می‌کنند.

بازداشت و شکنجه هزاران کودک به "ظن ارتباط با تروریست‌ها "
سازمان دیده‌بان حقوق بشر کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین و اسرائيل، نیجریه و کنگو را متهم کرده است که کودکان را بازداشت و شکنجه می‌کنند.
 اتهام هزاران کودک زندانی در این کشورها ارتباط با گروه‌های تروریستی است.
دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۲۸ ژوئیه (۷ مرداد) منتشر کرد از آزار و شکنجه هزاران کودک در کشورهای جنگ‌زده به بهانه ارتباط با تروریست‌ها خبر داده است.
در این گزارش ۳۵ صفحه‌ای عنوان شده که این کودکان ماه‌ها و گاه سال‌ها بدون هیچ اتهام مشخصی و تنها با عنوان کلی "اقدام علیه امنیت ملی" در زندان و در شرایطی بسیار بد نگه داشته شده‌اند.
 بسیاری از آنها شکنجه و کشته شده‌اند. این کودکان به ظن ارتباط با گروه‌های تروریستی شبه نظامی از جمله داعش و بوکوحرام در کشورهای افغانستان، سوریه، عراق، اسرائیل، فلسطین، کنگو و نیجریه دستگیر شده‌اند.
مدیر بخش کودکان سازمان دیده‌بان حقوق بشر درباره این گزارش گفت: «دولت‌های این کشورها در واکنشی نادرست نسبت به خشونت ناشی از جنگ، حقوق کودکان را زیر پا گذاشته‌اند.»
جو بکر تصریح کرد که بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه کودکان باید متوقف شود.
گزارش دیده‌بان حقوق بشر بر اساس مصاحبه با ده‌ها زندانی سابق از جمله کودکان در کشورهای یادشده و نیز گزارش‌های سازمان ملل و دیگر منابع مستقل تهیه شده است.
تحقیقات سازمان دیده‌بان حقوق بشر نشان داده که غیر از کودکانی که به دلیل جرائم مشخص و واقعی دستگیر شده‌اند، بسیاری از این کودکان طی بازداشت‌های دسته‌جمعی و در حمله نیروهای دولتی به منازل مظنونان همراه با دیگر اعضای بزرگسال خانواده دستگیر شده‌اند، بدون آنکه اتهام مشخصی متوجه آنها باشد.
برخی از کودکان که تعدادی از آنها نوزاد و خردسال هستند همراه با مادرانشان که متهم به اقدام علیه امنیت ملی بوده‌اند، بازداشت شده‌اند. نیروهای امنیتی این کودکان را از طریق شکنجه و دیگر روش‌های غیرانسانی، تحقیرآمیز و ظالمانه وادار به اعتراف و دادن اطلاعات کرده و یا به عنوان مجازات آنها را شکنجه می‌کنند.
کودکانی که پیشتر در این کشورها زندانی بوده‌اند به دیده‌بان حقوق بشر گفته‌اند که کتک خورده‌و مورد تجاوز قرار گرفته‌‌اند. شوک الکتریکی به آنها وارد شده، وادار به لخت شدن شده‌ یا تهدید به اعدام شده‌اند.
در کشورهایی مثل افغانستان، عراق، نیجریه، سومالی و سوریه دولت‌ها در هر زمان صدها کودک را به دلیل اتهامات مربوط به جرائم جنگی بازداشت می‌کنند. بسیاری از این کودکان به وکیل دسترسی ندارند، اجازه تماس با خانواده‌هایشان را ندارند و حتی در یک دادگاه صالح محاکمه نمی‌شود و فرصت دفاع از خود را نمی‌یابند.
این کودکان اغلب در شرایط بسیار ناگوار به سر می‌برند و در سلول‌های کوچکی همراه با بزرگسالان نگهداری می‌شوند، بدون آنکه به غذا و مراقبت‌های پزشکی دسترسی داشته باشند.
در نیجریه و سوریه تعداد نامشخصی کودک در زندان به دلیل نبود امکانات دارویی و پزشکی، گرسنگی و تشنگی و یا در اثر شکنجه جانشان را از دست داده‌اند.
در افغانستان نیروهای امنیتی کودکان را بیشتر از بزرگسالان شکنجه می‌کنند. بازرسان سازمان ملل این را در طی مصاحبه با زندانیان سابق دریافته‌اند.
نیروهای امنیتی همچنین در بسیاری از موارد کودکان را به دلیل اتهامات نسبت داده‌شده به افراد بزرگسال خانواده دستگیر می‌کنند بدون آنکه هیچ سندی برای متهم بودن این کودکان داشته باشند.
در عراق نیز دختران و پسران خردسال را دستگیر کرده و شکنجه می‌کنند تا اطلاعاتی درباره اعضای خانواده آنها در ارتباط با فعالیت‌های تروریستی به دست آورند.
D W