۰۹ فروردین ۱۳۹۵

کارشناسان: تهدید افراط گرایی رو به جهانی شدن است.
در پی حملات هفته پیش در بروکسل، کارشناسان دولت های اروپائی بر نیاز به تقسیم سریعتر اطلاعات در میان دولت ها و سرویس های اطلاعاتی تاکید کردند.
در ایالت کالیفرنیا، در غرب آمریکا نیز دو کارشناس تروریسم به استفاده سازمان های افراطی از رسانه های اجتماعی اشاره می کنند و می گویند شرکت های فناوری باید در این کوشش گنجانده شوند. تحلیلگران یاد آور می شوند که تهدید تندروهای خشن جهانی شده است.
برایان لوین، مدیر مرکز مطالعات نفرت و افراط گرایی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سان برناندینو بر این نظر است که حملات بروکسل آسیب پذیری اروپا را بار دیگر نشان می دهد. او می گوید اروپا در یک قدمی بخش هایی از خاورمیانه و شمال آفریقاکه داعش یا حتی القاعده کنترل می کنند قرار دارد، مکان هایی امن برای پیکارجویان که حتی به آنها اجازه می دهد در دانشگاه ها به تحصیل بپردازند و فعالیت های تروریستی را بی آن که مانعی در راهشان باشد دنبال کنند.
در آمریکا گمان بر این است تعداد پیکارجویان جهادی سابق نسبت به اروپا که هزاران نفر تخمین زده می شوند به مراتب کمتر است. با این حال جیمز کومی مدیر ادراه آگاهی فدرال – اف بی آی – در ماه اکتبر گفت ۹۰۰ مورد تحقیق در باره فعالیت های تروریستی در جریان است.
رابی آبراهام کوپر، عضو مرکز سیمون وستنتال که گروه های افراطی را در اینترنت دنبال می کند، گفت تهدید فوری تر از سایت های رسانه های اجتماعی و اپلیکیشن هایی که برای استخدام تروریست و رمزنگاری بکار می رود ناشی می شود.
او می گوید گروه دولت اسلامی متعهد است "از جدید ترین اپلیکیشن ها و شیوه هایی که جوانان علاقه دارند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند آگاه شود. فعالان آن می توانند در سایت های رسانه های اجتماعی مشهور پیدا شوند، جایی که تهدید های افراط گرایان خشن با پرخاش های نفرت انگیز متعصبین مذهبی و نژادی در هم می آمیزد."
لوین گفت پست های آنها می تواند حتی کسانی را که آموزش رسمی ندیده اند به خشونت تحریک کند و افزود تمام کشورها با تهدید آماتورهایی با سلاح های دست ساز نیرومند، مانند آنچه دو برادر در ماراتون بوستون در ۲۰۱۳ بکار بردند، روبرو هستند.
تحلیلگران می گویند دولت ها و آژانس های امنیتی می توانند شیوه ها و راهکارهای هماهنگی را بهبود بخشند و شرکت های فناوری می توانند کمک کنند.
رابی کوپر گفت به گمان او در نهایت روسای اپل، سامسونگ، فیس بوک، گوگل، یوتیوب و توئیتر خواهند بود که می توانند استراتژی های تکنولوژیک لازم برای نبرد با تروریست ها را فراهم آورند.