۰۸ فروردین ۱۳۹۵

هزاران نفر در آستانه عملیات بازپس‌گیری موصل آواره و فراری شدند.
حمله ارتش عراق برای بازپس‌گیری موصل در استان نینوا به آواره شدن هزاران نفر از مردم این شهر منجر شده است. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بیشتر این افراد در شرایط نابسامانی قرار دارند.
                                  
ارتش عراق با حمایت گروه‌های شبه‌نظامی این کشور روز پنج‌شنبه (۵ فروردین / ۲۴ مارس) حملات جدید خود را به مواضع جریان تروریستی "دولت اسلامی-داعش" در عراق در شهر موصل، پایتخت استان نینوا آغاز کرد.
موصل یکی از مهم‌ترین مراکز قدرت داعش است. موصل در عراق و رقّه در سوریه به عنوان پایتخت‌های غیررسمی جریان تروریستی "دولت اسلامی" به شمار می‌‌روند.
رمادی، مرکز استان انبار، در غرب بغداد نیز یکی از پایگاه‌های مهم نظامی "دولت اسلامی" بود که نیروهای دولتی این کشور در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۵ پس از سه روز درگیری از شورشیان بازپس گرفتند و "پرچم ملی عراق را بر فراز مقر دولت در رمادی برافراشتند".
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیروهای ارتش عراق از مواضع خود در مخمور که در ۶۰ کیلومتری جنوب موصل قرار دارد به سوی این شهر پیشروی کرده‌اند. برمبنای این گزارش اکنون درگیری‌ها در روستاهای غربی مخمور ادامه دارند.
بسیاری از ساکنان این روستاها آواره شده‌اند و با به همراه بردن ضروری‌ترین وسایل می‌کوشند خود، کشتگان و مجروحان را از مناطق درگیری دور کنند.
مردی با اشاره به دختر کشته شده‌اش که در پتویی پیچیده بود، به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است: «دخترم کشته شد. دخترم کشته شد.» گفته می‌شود که دختر این مرد در پی اصابت ترکش مواد منفجره به بدنش کشته شده است.
یکی از اعضای شورای استان نینوا اعلام کرد که تاکنون حدود سه‌هزار پناهجو خود را از موصل به مخمور رسانده‌اند، اما هنوز دولت مرکزی عراق امکاناتی برای این افراد مهیا نکرده است. این افراد در استادیومی با شرایطی بسیار نامناسب اسکان داده شده‌اند.
این عضو شورای استان نینوا از دولت مرکزی عراق خواست به کمک این پناهجویان بشتابد: «شرایط این افراد بسیار وخیم است. آنها در جریان فرار حتی فرصت به همراه آوردن ضروری‌ترین وسایل خود را نیز نداشته‌اند.»
موصل از تابستان سال ۲۰۱۴ زیر کنترل جریان تروریستی "دولت اسلامی" قرار دارد. این شهر موقعیتی کلیدی در مبارزه با جریان تروریستی "دولت اسلامی" دارد.
منابع رسمی عراق اعلام کرده‌اند که در حال حاضر در این شهر حدود دو میلیون نفر زندگی می‌کنند که ۴۰۰ هزار نفرشان پناهجوهایی از بخش‌های دیگر کشور هستند.