سازمان ملل: در لیبی همه طرفهای درگیر در جنایت دست دارند
یک گزارش تازه سازمان ملل میگوید که پنج سال پس از سقوط حکومت معمر قذافی، خشونت و خونریزی سراسر لیبی را در بر گرفته است. داعش هم بیش از پیش کودکان را برای عملیات خود به کار میگیرد.
گزارش تازه سازمان ملل که روز پنجشنبه ۲۵ فوریه (۶ اسفند) در ژنو ارائه شد، با تاکید بر حجم بالای خشونت در لیبی خواستار شده که دستاندرکاران این جرم و جنایاتها از تعقیب و مجازات مصون نمانند و به پای میز محاکمه کشیده شوند.
سعید رائد الحسین، کمیسر عالی سازمان ملل در مسائل حقوق بشر، به هنگام ارائه گزارش گفت که بسیاری از فعالان دولتی و غیردولتی در گزارش سازمان ملل با اتهاماتی در اعمال خشونت و خونریزی مواجهاند. آنها به اقداماتی دست زدهاند که بعضا با جنایت جنگی پهلو میزند.
لیبی در حال حاضر دارای دو دولت متخاصم است که یکی در طرابلس (پایتخت) و دیگری در طبرق در شرق لیبی مستقر است. داعش نیز نقاطی از لیبی را زیر سلطه خود دارد و در سراسر کشور گروههای مسلح متفاوتی جولان میدهند.
گزارش سازمان ملل از شمار زیادی از قتل و جنایت در همه میدانهای درگیری در لیبی خبر میدهد. اعدام افراد ربودهشده و بازداشتشده نیز در زمره این جنایات هستند. عاملان این جنایتها در همه گروههای مسلح درگیر یافت میشوند. تعدادی از این جنایات آگاهانه و هدفمند انجام شدهاند. گزارش سازمان ملل همچنین تصریح دارد که از مردم شهرهایی مانند طرابلس و بنغازی در برابر حملات دستههای مسلح به اندازه کافی حراست و حفاظت نمیشود.
پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای عربستان را به دلیل حمله به یمن تحریم تسلیحاتی کرده است. این قطعنامه بیشتر اهمیت نمادین دارد و برای کشورهای اتحادیه اروپا لازمالاجرا نیست. عربستان دومین واردکننده اسلحه در جهان است.
اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا را فرا خواندند که صدور اسلحه به عربستان را متوقف کنند. از نظر آنها جنگ و درگیری خونین در یمن که عربستان سعودی نقش اصلی را در آن بازی میکند دلیل محکمی برای این تحریم است.
قطعنامه پارلمان اروپا برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا تعهدآور نیست.
خانم باربارا لوخبیلر، سخنگوی فراکسیون سبزها در پارلمان اروپا، با انتقاد از این که عربستان از عمدهترین خریداران سلاحهای آلمانی است، گفت هر کشوری که به عربستان سلاح بفروشد عملا به همدست آن در جنگ و جنایت تبدیل میشود.
مقامهای ارشد بنز، زیمنس و فولکسواگن اخیرا در تهران بودند و در باره طرحهای مختلفی گفتوگو کردند!. یک نشریه آلمانی به انگیزه این سفر، ظرفیتها و دشواریهای اقتصاد< رژیم اسلامی > ایران در همکاری با شرکتهای آلمانی پرداخته است.
سفر اخیر رؤسای سه کنسرن معروف آلمانی به ایران<اسلامی> دوباره محملی برای بحث درباره مناسبات اقتصادی غرب با ایران و پتانسیلهای اقتصادی این کشور شده است.
یو کازر، مدیرعامل شرکت زیمنس، ولفگانگ برنارد، رئیس بخش کامیونسازی مرسدس بنز و هربرت دیس، مدیر بخش مارکهای مختلف خودروهای فولکسواگن هفته گذشته در تهران بودند؛ سفری که بازتابی گسترده در رسانههای اقتصادی آلمان یافت.
روزنامه هندلز بلات، از معروفترین نشریات اقتصادی آلمان در شماره پنجشنبه (۲۵ فوریه/ ۶ اسفند) خود به انگیزه بررسی سفر یادشده، به ایران ۸۰ میلیون نفری و بازار بزرگ آن اشاره میکند. این نشریه درآمد سرانه ۱۷ هزاردلاری ایرانیان در سال را معادل درآمد مردم ترکیه میداند و نتیجه میگیرد که قدرت خرید مناسبی در ایران نهفته است!.
کوتاه شده از:D W