۲۲ مهر ۱۳۹۳

اگر ایران <اسلامی> بخواهد در درگیری‌های نظامی منطقه و مقابله با "دولت اسلامی- داعش" راه‌حلی ارائه دهد و خود بخشی از آن هم باشد، "باید ابتدا نیروهای رزمی خود را از سوریه خارج کند."

وزیر خارجه‌ عربستان: نظامیان ایران <اسلامی> در سوریه جزیی از نیروهای اشغالگرند.
سعود الفیصل، وزیر امور خارجه‌ی عربستان سعودی در کنفرانسی رسانه‌ای در جده گفت که ایران باید نیروهای خود را از سوریه خارج کند. او افزود که ایران در کنار رژیم "فاقد مشروعیت" بشار اسد، علیه مردم سوریه می‌جنگد.
فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه‌ی آلمان که روز دوشنبه (۱۳ اکتبر) برای هماهنگ‌کردن عملیات کشورهای منطقه در مقابله با افراط‌گرایان سنی "دولت اسلامی- داعش" به جده سفر کرده بود، پس از دیدار با سعود الفیصل، وزیر امور خارجه‌ی عربستان سعودی، در رابطه با چگونگی همکاری ایران با کشورهای ائتلافی گفت:
«تهران سرانجام باید بپذیرد که "دولت اسلامی" یا گروه‌های تروریستی نظیر آن، نه تنها خطری برای کشورهای سنی‌مسلک، بلکه در نهایت تهدیدی برای ایران هم محسوب می‌شوند.» او ابراز امیدواری کرد که دولت جمهوری اسلامی سرانجام با دیگر کشورهای ائتلافی علیه افراط‌گرایان سنی از "در همکاری درآید".
عربستان سعودی، یکی از ۱۰ کشور ائتلافی است که در جبهه‌ی مقابل "دولت اسلامی" می‌جنگد.
این ائتلاف در ماه سپتامبر با حضور نمایندگان بیش از ۳۰ کشور جهان در "کنفرانس پاریس" تشکیل شد. در این نشست، نمایندگان عربستان سعودی، مصر، قطر و امارات متحده عربی، اردن، کویت، لبنان و ترکیه، هم‌چنین روسیه و چین نیز شرکت داشتند. ایران و سوریه، دو کشور منطقه که در تشدید یا کاهش بحران نقشی تعیین کننده ایفا می‌کنند، غایب بودند. ابتدا دولت فرانسه خواستار دعوت از ایران بود. ولی از آن‌جا که با مخالفت شدید برخی از کشورها، از جمله کشورهای عرب منطقه روبرو شد، پیشنهاد خود را پس گرفت.

عربستان و برخی از کشورهای عربی سنی‌مذهب در حاشیه‌ی خلیج فارس، از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه از گروه‌های مخالف دولت اسد حمایت می‌کنند.
مشاوران نظامی ایران
سعود الفیصل هم‌چنین تاکید کرد که اگر ایران <اسلامی> بخواهد در درگیری‌های نظامی منطقه و مقابله با "دولت اسلامی" راه‌حلی ارائه دهد و خود بخشی از آن هم باشد، "باید ابتدا نیروهای رزمی خود را از سوریه خارج کند."

کشورهای غربی و عربستان سعودی می‌گویند که <رژیم> اسلامی از آغاز سال ۲۰۱۱، کمک‌های مالی و نظامی در اختیار رژیم بشار اسد قرار می‌دهد تا بر مخالفان خود پیروز شود. ایران و روسیه بزرگترین و بانفوذترین کشورها در حمایت از حکومت بشار اسد هستند.
ایران همواره ادعای حضور نیروهای رزمی خود در عراق و سوریه را رد کرده است!. برخی از <سردمداران رژیم> اسلامی می‌گویند که کارشناسان ایرانی تنها برای "دادن مشاوره به نیروهای نظامی این کشورها"، در جبهه‌ها حضور دارند.