۰۹ آبان ۱۳۹۱

طوفان " سندی "

جهان

سندی، از پرهزینه‌ترین بلایای طبیعی در تاریخ آمریکا

طوفان سندی در مسیر خود تا این لحظه جان ۲۷ نفر را گرفته و میلیاردها دلار خسارت وارد کرده است. صدها هزار نفر بدون برق یا بدون وسیله گرمایی هستند. شماری از نیروگاه‌های اتمی دچار مشکل شده‌اند.
طوفان سندی در سواحل شرق آمریکا که ضریب جمعیتی بسیار بالایی دارد، خرابی‌های فاجعه‌باری برجای گذاشته  است. حدود ۸ میلیون خانوار در ۱۸ ایالت از برق محروم شده‌اند. باراک اوباما برای دو ایالت نیوجرسی و نیویورک وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده است.

وضعیت در کلان‌شهر نیویورک فاجعه‌بار گزارش شده و بخش‌های بزرگی از شهر را آب گرفته است. صدها هزار نفر خانه‌های خود را ترک کرده‌اند. ۷۵۰ هزار نفر از برق یا وسیله گرمایی محروم شده‌اند.  شهر در تاریکی فرو رفته است. بازگشت به زندگی عادی مدتها طول خواهد کشید
.
سیل در نیوجرسی، ۳۰ اکتبر ۲۰۱۲ سیل در نیوجرسی، ۳۰ اکتبر ۲۰۱۲

مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک گفته است: «این بدترین طوفانی است که تا به حال شاهدش بودیم. از این پس چهره شهر نیویورک تغییر کرد».

روی هم ۱۵ هزار پرواز به منطقه طوفان‌زده‌ی شمال شرقی آمریکا لغو شده است. هر دو کاندیدای ریاست جمهوری فعالیت‌های تبلیغاتی خود را متوقف کرده‌اند.

با از کار افتادن نیروگاه‌های ذخیره، بیمارستان "تیش"، متعلق به دانشگاه نیویورک مجبور شده ۲۰۰ بیمار بستری را به سایر کلینیک‌ها بفرستد. میزان خسارات به جنوب شهر نیویورک که موجی به ارتفاع چهارمتر بر ‌آن فرود آمده، ۲۰ میلیارد دلار بر‌آورد شده است
.
ورود سیل به متروی نیویورک ورود سیل به متروی نیویورک

طوفان سندی در نیروگاه‌های هسته‌ای شرق آمریکا نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. با بالا رفتن سطح آب، برای "اویستر کریک"، قدیمی‌ترین نیروگاه واقع در جنوب نیویورک وضعیت اضطراری اعلام شده است.

ده کشته در نیویورک

از ایالت‌های نیوجرسی، مریلند، کارولینای شمالی، ویرجینای غربی، پنسیولوانیا و کانتیکت چند قربانی گزارش شده‌ است، که در میان آ‌نها سه کودک وجود دارند. در نیویورک ده نفر کشته شده‌اند. طوفان سندی پیش از رسیدن به سواحل شمال شرقی ایالات متحده، ۶۹ کشته در کارییبیک بر جای گذاشته بود.
وضعیت خیابان چهاردهم شهر نیویورک در نزدیکی نیروگاه برق ادیسون در روز ۳۰ اکتبر ۲۰۱۲ وضعیت خیابان چهاردهم شهر نیویورک در نزدیکی نیروگاه برق ادیسون در روز ۳۰ اکتبر ۲۰۱۲
بنا بر گزارش‌ها وضع ایالت نیوجرسی از همه بدتر است. فرماندار نیوجرسی از "خسارات غیرقابل تصور" سخن گفته است. در این ایالت دو و نیم میلیون نفر بدون برق مانده‌اند. در ایالت نیویورک ۲ میلیون نفر در تاریکی نشسته‌اند و در پنسیلوانیا ۱،۳ میلیون نفر.

سیلاب باعث خراب شدن بخش‌هایی ازیک سد در نزدیکی نیوجرسی شده است. کمتر از ۴۵ دقیقه پس از خراب شدن قسمتی از سد، خیابان‌های شهر "موناچی" تا ارتفاع یک و نیم متر زیر آب رفتند. مرکز پلیس و ‌آتش‌نشانی هم از این سیلاب در امان نمانده‌اند.

جریان‌هایی از طوفان غول‌آسای سندی در بخش‌هایی از ویرجینیای غربی به بارش شدید برف منجر شده است. به ۲۰۵ هزار نفر سکنه این منطقه که بدون برق به سر می‌برند، به خاطر احتمال درگرفتن کولاک هشدار داده شده است.