۰۳ آبان ۱۳۹۱

ملاله: (دخترک پاکستانی ) نمادی جهانی، اما هنوز يک کودک

طالبان معتقدند دختران نباید تحصیل کنند، یا حتی خانه را ترک کنند. در دره سوات آنها بطور وحشیانه عمل میکردند تا مطمئن شوند، ساکنان اين قانون را رعايت می کنند. اما این وضعیتی نبود که ملاله بخواهد آنگونه  زندگی کند. با تشویق پدرش، ملاله شروع به اين باور کرد که او قوی تر از چیزهایی است که او را می ترسانند.

او در يک وبلاگ فوق العاده، زمانی که توانست توسط خبرگزاری بی بی سی صدای خود را به جهانيان برساند نوشت: «طالبان مدارس در سوات را بارها و بارها مورد هدف قرار داده اند.»

او اين وبلاگ را هنگامی که طالبان با صدور حکم رسمی در ژانویه ۲۰۰۹ تمام دختران را از حضور در مدارس ممنوع کردند، نوشت. در این وبلاگ، او از پدرش که یکی از چند مدرسه ای را اداره می کرد که از حکم طالبان سرپیچی کرده بود، تمجيد کرد.

ملاله نوشت: «پدرم گفت که چند روز پیش شخصی مقاله ای چاپ شده را آورد و گفت که چقدر فوق العاده است. پدرم گفت که او لبخند زد، اما حتی نمی توانست بگوید که مقاله را دختر خودش نوشته است».

روز سه شنبه، ۹ اکتبر، افراد مسلح سر و گردن ملاله را به گلوله بستند.

ملاله ۱۴ ساله، در یک ون با دانش آموزان دیگر در حال رفتن به خانه از مدرسه بود که آدم کشان طالبان وسیله نقلیه آنان را متوقف کردند، وارد آن شده و از بچه هاخواستند ملاله را شناسایی کنند.  دانش آموزان وحشت زده، ملاله را نشان دادند و مردان بسوی او شليک کرده و دو دختر دیگر را نيز مجروح کردند.

                                        
یک سخنگوی طالبان بعد، زمانی که ملاله در بيمارستانی در پاکستان با کمک دستگاه تنفس مصنوعی، نفس می کشيد، گفت: «ما کسانی مانند ملاله که علیه ما سخن می گويند را تحمل نمی کنيم.»

سخنگو تهديد کرد اگر ملاله زنده بماند، طالبان دوباره بسراغ او خواهد رفت.

از دوشنبه شب، ملاله برای دریافت
مراقبت های پزشکی از یک تیم بین المللی پزشکان در بریتانیا بسر می برد.