۱۱ مهر ۱۳۹۱

میزان شادی در ایران اسلامی " نتایج یک پژوهش "

میزان شادی در ایران، نتایج یک پژوهش


برهم ریختگی تعادل
در ادبيات، افلاطون،  شادكامی را حالت تعادل و هماهنگی ميان سه عنصر استدلال، هيجان و اميال می‌‌داند. با توجه به آمار بالای ایرانیانی که در گروه افراد "شاد متوسط و کم" قرار گرفته‌اند، به نظر می‌رسد این حالت تعادل در جامعه ایران برهم ریخته است.

شادی و کیفیت زندگی
شادكامی بخش مهمی از كيفيت زندگی است و با بسياری از مؤلفه‌های یک جامعه سالم رابطه نزديكی دارد. اين پژوهش توسط دكتر علی منتظری، عضو هيات علمی جهاد دانشگاهی و همكاران انجام شده است.

در آمد بالاتر ، شادکامی بیشتر !
نتايج اين تحقيق بر اين موضوع تاكيد دارد كه افراد در سطوح درآمدی پايين‌تر در مقايسه با افراد با درآمد "خوب/ بسيار خوب" به صورت معناداری از سطح شادكامی كمتری برخوردارند.

مجرد ها شاد تر از متاهل ها
يافته‌های به دست آمده از اين تحقيق نشان داده است كه افراد مطلقه/بيوه و متاهل از سطح شادكامی كمتری نسبت به افراد مجرد برخوردارند؛ به‌گونه‌ای كه افراد مطلقه/بيوه ۰۷/ ۱ و افراد متاهل ۱۱/ ۱ برابر نسبت به افراد مجرد، سطح شادكامی كمتری دارند.

رابطه ی شادی و سن
از ديگر نتايج قابل توجه اين پژوهش، كاسته شدن يک درصد از شادكامی افراد به‌ازای افزايش هر يک سال به سن آن‌هاست.

غمگین ترین ایرانیان !
این پژوهش از  " يزد " با ۳ / ۱۲ميانگين امتياز شادكامی، به عنوان پايين‌ترين سطح شادكامی نام برده است.

شاد ترین استانهای ایران
يافته‌های پژوهش "شادكامی مردم ايران و عوامل موثر بر آن" از ميان ۳۰ استان مورد بررسی، استان زنجان را با ۳/ ۶۹ ميانگين امتياز شادكامی، شادترين استان كشور معرفی كرده است. همچنين استانهای گرگان "  گلستان،"  بوشهر، هرمزگان و كردستان از ميزان شادكامی بالاتری از خط ميانگين برخوردار بوده‌اند.

۸۰۰ نفر از هر استان
در اين پژوهش كه از هر استان كشور دست كم ۸۰۰ نفر بررسی شده‌اند، سطح شادكامی با پرسش: "آيا فردی با نشاط و شاداب هستيد؟" در پنج سطح "بسيار زياد"،‌ "زياد"، "نه زياد، نه كم"،‌ "كم" و "بسيار كم" مورد سنجش قرار گرفت.

نتایج پژوهش
این پژوهش بر روی ۲۷ هزار و ۸۸۳ ايرانی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان داده است كه بيشتر مردم (۳ /۳۹ درصد) از شادكامی سطح متوسطی برخوردارند.... ۴ / ۳۵ درصد نيز شادكامی خود را كم توصيف كرده‌ و در اين ميان، تنها ۳ درصد خود را در سطح "بسيار زياد" شادكام می‌‌دانند!.
 در این گزارش به وضعیت ۳ / ۱۲ درصد (مابه‌التفاوت ارقام ارائه شده‌ از مجموع ۱۰۰٪) که می‌تواند بر یکی از گروه‌ها تاثیرگذار باشد، اشاره‌ای نشده!.